Connectez-vous

Se connecter avec Facebook

ou

Vos identifiants sont incorrects.

Je me connecte Mot de passe oublié ?
Aucun compte Facebook n'est lié au site, veuillez vous inscrire.

Mot de passe oublié ?

×
Réinitialiser mon mot de passe
Nous vous enverrons un email pour la réinitialisation de votre mot de passe.
Aucun compte n'est lié à cet email.

Vous n’avez pas encore de compte ?
INSCRIVEZ-VOUS GRATUITEMENT.

S'inscrire à la newsletter
NL
Menu

Et/Ou

Et/Ou

Quel modèle mérite de recevoir le prix de la meilleure voiture 2021 ?

Quel modèle mérite de recevoir le prix de la meilleure voiture 2021 ?

Voter

Avis des propriétaires

Volvo

Volvo XC40 2020 - Avis des propriétaires

Volvo XC40 T3 R-Design (2019)

Rédigé par le

Satisfaction générale : 14 / 20 Satisfaction du propriétaire :16 / 20
Kilométrage : 0 km
Conso. moyenne (l/100km) : moins de 0 l

Ik was reeds jaren Mercedes-fan en nog altijd. Ik wou een SUV omdat ik liever een hogere zithoogte had wat makkelijke instappen is voor mij, gezien mijn leeftijd. Een SUV en dus de XC40 voldoet hier perfect aan. Na een testrit was ik direct enthousiast, het was zeer aangenaam rijden en met goed overzicht op de weg. Enig minpuntje is het zijdelings achteruit kijken geeft maar een beperkte view. Je moet met je hoofd wat heen en weer bewegen om zeker te zijn dat er niemand van rechts aankomt. De stijl tussen de 2 deuren en de rechterzetel belemmeren het zicht. Eens je dit weet is dat OK. De laadruimte is ook vrij groot en stond ook op mijn 'wenslijstje'. Het zitkomfort is goed, ik ben wel geen fan van lederen zetels, maar met dit stockmodel had ik geen keuze. Het stockmodel was met lederen zetels. Bij warm weer begin ik te zweten en wordt mijn rug nat van het zweet. Zitruimte achteraan is ook goed. Er is achteraan plaats voor 3 personen, echter de middenzetel biedt totaal geen comfort en is zeer hard, ook in de rug. Hier zou ik niet willen zitten voor een langere rit. Het verbruik viel in het begin wat tegen. Dit zat meestal rond de 7.5 liter en ik ben een zuinige en rustige chauffeur. Echter na enkele duizenden km ging het verbruik langzaam omlaag. Verbruik ligt nu gemiddeld op 6.5 km (ik rij veel autostrade). Nog een opmerking over de gps. Als je de gps van Mercedes gewoon bent, is de sensus gps van Volvo echter een stuk minder in kwaliteit. Ik bedoel vooral de communicatie. Als er verkeersproblemen zijn, krijg je bij Mercedes direct een stem te horen: 'de route kent verkeersproblemen....' met verdere uitleg hoe de file is en hoe lang de file is in km en of het stilstaand of langzaam rijdend verkeer is. Dit mis ik wel... Ook de vrouwelijk Nederlandse stem spreekt op zeer eigenaardige manier de namen van de steden uit, een beetje onnatuurlijk zodat je het soms moeilijk verstaat. Wat even wennen was zijn de elektronische veiligheidssytemen en auto-pilot. o.a. de 'line assist' was even wennen op de autosnelweg, maar uiteindelijk toch zeer handig. Het AEB systeem doet soms wel raar en krijg ik soms een kortstondige noodrem terwijl en niks voor of in de buurt van de auto was. Ik heb gemerkt dat AEB soms gereageerd wordt als er een riooldeksel in de autoweg ligt . Het is toch altijd wel even schrikken als dit AEB een noodrem initieert, ook al is het heel kortstondig. Het overzicht op het dashboard is heel goed. Beide displays zijn goed zichtbaar en heel duidelijk. Al bij al ben ik zeer tevreden, niettegenstaande de 'minor' minpuntjes. Het rijgedrag is naar mening heel goed

Tableau de bord
  • Confort 9/10
  • Performances 6/10
  • Entretien 9/10
  • Coût 8/10
  • Fiabilité 9/10
  • Facilité d'utilisation 8/10
  • Consommation 6/10
  • Sécurité 9/10
  • Equipements 8/10
  • Tenue de route 7/10

Les autres avis Volvo XC40

Notre outil de comparaison vous permet de comparer jusqu’à 3 voitures à la fois et d’enregistrer 9 comparaisons dans votre panier.

Votre panier de véhicules à comparer0

Êtes-vous certain de vouloir supprimer votre sélection de véhicule ?

Confirmer Annuler

Glissez et déposez un véhicule de votre panier ci-dessous vers l'un des 3 emplacements ci-dessus destiné à la comparaison.